Mindannyian szeretnénk megfelelő értéket kapni a kifizetett pénzünkért, igaz? Mindannyian olyanra költjük el a megspórolt pénzünket, amit valóban szeretnénk. Nem képez ezalól kivételt az ingatlanbiznisz sem. De nem ám! Örökös nyugtalanság van a szakmában csak az miatt, hogy az ingatlannal elégedett legyen az érdeklődő. A potenciális kliensed érdeklődését viszont sokkal könnyebb elnyerni, ha valódi értéket teremtesz neki, mintsem csak egy pénzduzzasztó gépezetet lát, akinek csak a pénz a fontos.

Az első benyomás rendkívül fontos. Nézd csak meg a boltok kirakatait. A projekt kezdetekor mindig különös gondot és jelentőséget tulajdonítok ügyfeleimnek. Kérdésekkel segítek nekik elindulni, ha esetleg a munka kezdetén gondolkodnak, így megnövelve az önbizalmukat, hogy további kérdéseket tegyenek fel nekem. Minél több kérdést tesznek fel, annál pontosabban megtudom azt, hogy mit is akarnak valójában. Kommunikáció! Ez is segít abban, hogy a hosszas munkámmal elnyerjem az elégedettségüket az innovációs szolgáltatásaim és a kreativitásom által.

Tehát, hoztam ma nektek egy sikertörténet az ügyfelemről. Kíváncsi vagy, hogyan is zajlik le egy projekt velem? Görgess tovább!

Először is, a történet arról szól, hogy elkezdtem dolgozni Peter Fritsch úrral, a Creative Space Architects vezérigazgatójával és építészével. A Creative Space Architects neves építésziroda, amely az ingatlanszektor számos projektjével foglalkozik itthon és külföldön egyaránt. Munkám a belsőépítészeti terv fotorealisztikus megjelenítése volt, amely klasszikus európai klasszikus stílusban lett megtervezve. Hosszú napokon keresztül azon dolgoztam, hogy fantasztikus eredményeket hozhassak el az ügyfelem számára és életre keltsem az elképzeléseit.

Hogy vette fel velem Peter a kapcsolatot?

Augusztus 17-én, szombaton reggel kaptam az első üzenetet Fritsch úrtól a weboldalam űrlapküldő lehetőségén keresztül. Azonnal értesítést kaptam a mobiltelefonomon. Kinyitottam a levelet, amely egy projektleírást tartalmazott Fritsch úr néhány kérdésével és kérésével. Fogtam a telefont, felhívtam, és meghívtam egy virtuális kávéra a következő nap reggelére, ahol megosztja majd velem a projekttel kapcsolatos tudnivalókat.

A beszélgetés megkezdése előtt átadtam neki egy részletes ütemtervet amely a projekt managementem részletes leírását tartalmazza. Ebben a kézikönyvben az elejétől a végéig hét szükséges lépésben felsoroltam közös munkánk lépéseit. A projekt lezajlása így már az első kávénál világossá vált Peter számára. Ezután hivatalosan megállapodtunk abban, hogy megkezdjük a projektet.

Mi jött ezután?

Mivel nagyon fontos számomra a közös munka minősége, ezért Petertől minden részletet megkaptam ami a projekthez szükséges. Egyébként ez azért fontos, hogy a jövőben minden félreértést elkerüljünk. Személy szerint abban hiszek, hogy a minőségi kommunikáció egy minőségi munka eredményt szül. Ez sok felesleges félreértéstől megóvja a szerződő feleket. Meggyőződésem, hogy a jó látványterv több, mint csak egy kép, a látványtervnek érzelmeket és a jövőbeni élményt kell átadnia a befektetőnek- ez viszont csak a világos és pontról pontra szóló kommunikáció révén lehetséges.

Csodáltam Fritsch úr remek kommunikációját és professzionalizmusát, ami miatt idő előtt elkezdhettem dolgozni a projekten. Az építészeti projekt bemutatója Augusztus 31-re volt betervezve, ahol már a látványtervekkel fogja prezentálni az enteriőrt. Mivel a szakmám végett több tucat építészeti projektem volt, rengeteg órát fektettem abba, hogy sikerüljön mindent leadni időben még a határidő előtt Peter számára.

A projekt elkezdése után felajánlottam Peternek azt, amit az új ügyfeleimnek mindig felajánlok. A projekt befejezése után nemcsak kilenc látványtervet kap, amelyről a megrendelés szólt, hanem további négy látványtervet is, amelyeket akár borítóképként is használhat a portfóliójában vagy bármelyik magazin hasábjain.

A projektre öt javítási kört szabtam meg. Itt valójában az történik, hogy elküldöm az elkészült látványterveket és a szükséges változtatásokat jelzi nekem, én javítom őket és újra elküldöm neki megtekintésre- ez a folyamat ismétlődik öt alkalommal. Annak érdekében, hogy bármikor Peter könnyen hozzáférhessen a projekthez, minden javított látványtervet egy felhő mappába töltöttem fel. Örömömre már az első átdolgozás után Peter szerette az első eredményeket, amelyeket kis felbontású képekben küldtem el neki. Addig folytattuk utunkat, amíg az utolsó javítási kör meg nem történt.

Mit is kézbesítettem Fritch úr számára?

Fritch úrral minden szükséges látványtervet részletesen megtárgyaltunk a munka során és augusztus 31-én sikeresen benyújtottam az elkészült 13 látványtervet, amelyet egy elegánsan kidolgozott portfólióban nyújtottam át, amelyet minden ügyfelem megkap a munka befejeztével. Olyan portfólió ez, amely alkalmas ez akár az egész építészeti projekt bemutatására is Peter számára. Ez egy olyan kis figyelmesség tőlem, amely még akkor is szolgálja ügyfelemet, miután befejeztük az együttműködésünket.

Szerettem volna Fritsch úrnak még valamilyen értékes dolgot adni a projekt során tanúsított professzionális hozzáállása miatt. Elkészítettem egy komplett virtuális valóság áttekintést, amelyben hat helységet mutattam be interaktív módon. Így hát az elkészült fotorealisztikus jeleneteket még 360 fokban lehetett bemutatni a prezentáción, ahol a befektetőket szó szerint körbe lehetett vezetni jövőbeli otthonukban.

Fritsch úr visszajelzése a prezentáció után

Fritsch úr megígérte, hogy ír nekem egy SMS-t az előadás után. Másnap reggel meg is érkezett tőle a pittyenő hang: “A projekt tegnapi bemutatója félelmetesen jól sikerült. Az ügyfélnek tetszett a bemutató és lezártnak tekinthetjük a projektet, kivéve a nappalit, ahol minimális design változások lesznek. Remélem, hogy még az együttműködésünk részeként ebben egy kicsit segít. “

Megkérdeztem Fritsch urat, hogy a közös munkánk lezárása után feltehetek-e neki néhány kérdést.

– Miért engem választott? És pontosan mire számított, amikor építészeti látványtervezőt keresett erre a projektre?

Válasz: A 3D vizualizációkkal kapcsolatosan már több céggel együttműködtünk, így volt ezzel kapcsolatosan már tapasztalatunk. A kiváló portfóliójáért, a kimagasló autoritása és az arra való hajlandóságáért, hogy megvalósítsa minden elképzelésünket, ezért választottuk Önt.

– Mit gondol az együttműködésünkről? Hogyan értékelte?

Válasz: Szűk határidővel kellett elkezdenünk a közös munkánkat . Az együttműködés nagyon komolyan zajlott, szakmailag pedig kiválóan, az öt korrekciós kört jól teljesítettük. Professzionalizmusa miatt 5-ből 5 csillagra értékelném az együttműködéünket.

– Megosztaná velem tapasztalatát a VR sétával kapcsolatosan? Mennyivel más ilyen környezetben prezentálni egy projektet?

Válasz: A VR séta nagyszerű élmény volt számunkra, mivel segített megítélni az otthon minden egyes szögletét. A klasszikus bemutatás csak egy szűk nézetet ad a térből, míg a fotorealisztikus 100% -os valóságjeleneteket ad nekünk az otthon belsejében, 360 fokos szöggel.

– Hogy fogadták kliensei a VR séta adta élményeket a bemutató során? Milyen volt az ő élményük ezzel a VR bemutatóval kapcsolatosan?

Válasz: Wow, a VR show teljesen lenyűgözte a klienseket. Ténylegesen segített nekik jobban elképzelni a virtuális teret.

– Mit gondol a VR séták jövőjéről?

Válasz: El tudom képzelni, hogy a VR a jövőben még interaktívabb lesz, az ujjaimmal vagy más elemekkel összekapcsolva a jelenettel való interakció lehetőségei még valósághűbbek lesznek, elmélyítve ezt a virtuális élményt akár újabb dimenziókban.