Az építészeti látványtervezési szolgáltatás nagyon fontossá vált az ingatlaniparban, mivel 2019-ben meghaladta a 2 milliárd dolláros határt, és 2020 és 2026 között 20% feletti növekedésre számítanak ezt az iparágat illetően. Továbbra sem meglepő, hogy az emberek inkább a kifinomult bemutatóhoz ragaszkodnak, ahelyett, hogy unalmas terveket mutogatnának a potenciális ügyfeleknek.

Több olyan egyénnel és szervezettel dolgoztam együtt karrierem alatt, akik fotorealisztikus képekkel szerették volna bemutatni építészeti és belső dizájnbeli terveiket. Legyen szó akár ingatlanfejlesztőkről, akik 300 lakással rendelkező lakóparkot építenek, vagy építészekről, akik pályázatot vagy belsőépítészetet terjesztenek elő, mindannyian szeretnének meggyőzőek lenni és bemutatni egy prezentációt, hogy megnyerjék maguknak az ügyfeleket.

Azonban azoknak nem ajánlom az építészeti látványtervezési szolgáltatásokat, akik nem akarnak a következő szempontokkal foglalkozni.

Nem foglalkoznak a projektmarketing kimaxolásával

Projektmarketingről szólva; az építészeti látványtervezési szolgáltatások kiemelhetik projektjét a többi piaci konkurens vetélytárs közül. Hosszú távon felpörgetheti hirdetéseit a szociális hálókon és így új ügyfeleket vonzhat be. Azonban nem ajánlom ezt a szolgáltatást, ha nem hajlandó mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az aktuális projektből. Prezentálhat unalmas 2D-s tervrajzokat a fotorealisztikus képek helyett egy olyan lakóépületről vagy reklámfelületen, amely nem mutatja meg az ingatlanok valódi értékét. Manapság már senki sem fog ránézni az építészeti tervrajzra- legalábbis nem fogja meggyőzni az embereket a száraz alaprajz; olyan, mintha egy fekete-fehér képet nézgetnének egy szivárványról, amely soha nem fog meggyőzni senkit, mert a hozzá köthető elköteleződési szint nulla.

Nem szándékozik bevonzani az ügyfeleket

Az emberi agyat bizonyos alakzatok jobban vonzzák, mint mások: egy tanulmány szerint az ember szereti a görbe vonalakat. A fotorealisztikus képek nagyon sok ügyfelet vonzanak, mivel a kép valós formát és értékeket közvetít és formás megjelenést mutat; akár a projekt reális és a jövőbeli képét is megmutatja a nézőknek. Azonban, ha nem szándékozik az ügyfélnek átadni az ingatlan egyediségét és egy érzelmekkel teli sztorit elmesélni neki a látványtervek által, akkor nyugodtan kihagyhatja az építészeti látványtervezési szolgáltatásokat a repertoárjából. Alacsony minőségű képekre is támaszkodhat, amelyek nem mutatnak mélységet és valós sztorit, anélkül, hogy garantálhatná az ügyfelek ingatlan felé irányuló elköteleződését.

Nem kell magas szintű részletes bemutatót készíteni

A 3D látványtervezési szolgáltatás pontosan mutatja be az ingatlant, és annak minden, a jövőben tervezett kialakítását. Valós idejű képet ad arról, hogy a projekt hogyan nézne ki a jövőben. Nem szükséges, hogy megvárja, amíg élőben is láthatja, mert a fotorealisztikus megoldásnak köszönhetően úgy láthatja, mintha ott lenne a helyszínen. Ennek ellenére tegyük fel, hogy nincs szüksége pontos bemutatásra, és tud várni azzal, hogy megnézze, hogy hogyan fog kinézni a projekt a valóságban két év múlva. Ebben az esetben azt javaslom, hogy továbbra is támaszkodjon az alaprajzokra vagy az egyszerűbb képekre, ha nem akar pontos bemutatót átadni a kliensének.

Nem gondol a projekt problémáinak felderítésére

A hagyományos képek használatával szinte lehetetlen pontosan meghatározni a projekt problémáit az építkezés előtt. Ha nem érdekli, hogy megtalálja-e a projekt szerkezeti integritását és hibáit, akkor továbbra is támaszkodhat az egyszerű képekre.

Másrészt a 3D-s látványtervezés segítségével már az építkezés megkezdése előtt észreveheti a szerkezettel és a kialakítással kapcsolatos hibákat. Továbbra is megváltoztathatja és újratervezheti azokat a részeket, amelyek nem nyerték el a tesztelő személyek tetszését. Korán észlelheti a problémát, és a jövőben elkerülheti, hogy az ügyfél elégedetlen legyen.

Nem kell sietni a változtatások szerkesztésével

A pontos bemutató készítése nagy munka. Az ügyfelek által feltett változtatások szerkesztése mindig félelmetes feladat. Ha sík képeket használ, sok időre, erőfeszítésre és erőforrásra van szüksége a projekt újravázolásához, hogy vonzónak tűnjön az ügyfél számára. Ha nem szeretné gyorsabban szerkeszteni a projektet, amikor az ügyfelek változtatásokat kérnek, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy folytassa a nem fotorealisztikus megközelítést!

Az építészeti látványtervezési szolgáltatás rendkívül gyors, különösen akkor, ha az ügyfél által kért változtatásokat sürgősen kell megcsinálni. A változtatások kijavításához csak egy szerkesztőszoftverre van szükség, például az AutoCAD-re. Körülbelül ezerszer változtathat és érhet el gyors eredményeket. Ha nem tetszenek az új változtatások, akkor néhány kattintással visszaállíthatja az eredeti felépítést és kialakítást.

További információkért és a korszerű 3D építészeti látványtervezési szolgáltatásokért tegyen egy lépést előre, lépjen kapcsolatba velünk, és vigye a projekjét a következő szintre!